Over de

Handicartcommissie

U kunt de Handicartcommissie bereiken op handicartcommissie@egcp.nl

De Handicartcommissie zet zich onder meer in:

  • om de noodzaak van handicarts onder de aandacht te brengen;
  • donateurs te werven voor ‘Stichting Vrienden van Handicart’;
  • de organisatie van de jaarlijkse wedstrijd om de Handicart Trofee te ondersteunen.

Handicartcommissie

Handicarts

De golfsport is mede zo populair doordat iedereen – jong en oud, valide én minder-valide – de sport kan beoefenen. Dat je als minder-valide golfer toch kunt blijven spelen is onder meer te danken aan de ‘Stichting Vrienden van Handicart’. Dit is een landelijke organisatie (uniek in de wereld), die handicarts beschikbaar stelt aan golfclubs. Sinds 2015 heeft de Edese GC Papendal de beschikking over negen handicarts. Deze maken geen lawaai en produceren geen uitlaatgassen.

Handicartcommissie

Hoe maakt u gebruik van een Handicart?

Vraag eerst een gebruikerskaart aan. Een tijdelijke kaart (drie maanden geldig en eenmalig met drie maanden te verlengen) kan de clubconsul voor u regelen. Bent u langer dan drie of zes maanden minder valide, dan hebt u een permanente gebruikerskaart nodig. Die kunt u aanvragen via het secretariaat van de club of via de consul bij de ‘Stichting Vrienden van Handicart’. Hiervoor is een doktersverklaring vereist, het liefst van een specialist. Voor het aanmaken van deze kaart betaalt u jaarlijks € 8,50. In beide gevallen vraagt deze stichting u om donateur te worden. Gebruikers van de handicart doneren jaarlijks gemiddeld € 50,-.

Handicartcommissie

Gebruik

Met een gebruikerspas kunt u bij het secretariaat een handicart reserveren. De accu van de handicart kan zeker 36 holes zonder opladen rijden. Daarom vragen we u om uw handicartronde tussen 9.00 en 10.00 uur te starten, zodat deze handicart tussen 13.00 en 14.00 uur nogmaals gebruikt kan worden. U kunt een handicart tot 7 dagen van tevoren reserveren.

Bent u al donateur van 'Stichting vrienden van Handicart'?

Om alle handicarts rijdende te houden is meer geld nodig dan alleen de gebruikersdonaties en – bijdragen. Daarom doen we ook een beroep op alle valide golfers om – uit solidariteit – donateur te worden van de Stichting. Er zijn al vele donoren, maar te weinig om het voortbestaan in de verre toekomst te garanderen. Gemiddeld doneren de niet-gebruikers € 25,- per jaar. U kunt donateur worden door bij het secretariaat of bij de consul een aanmeldingskaart te halen of de aanmelding in te vullen op de website: www.handicart.nl.

Handicart trofee

Handcart Trofee

De stichting organiseert jaarlijks een shotgunwedstrijd om de Handicart Trofee, waaraan valide golfers én handicartgebruikers kunnen meedoen. De twee best geplaatste spelers worden afgevaardigd naar de regiowedstrijd (meestal op Havelte). De regiowinnaars strijden daarna om de landelijke titel (meestal op Anderstein).

Voorzitter

Marjon Nahuijsen

Commissielid

Ruud Jans

Handicartcommissie