Starten met golfen

Meest gestelde vragen

Als u wilt beginnen met golf is het logisch dat u veel vragen hebt over allerlei dingen. Hieronder een reeks een antwoorden op de meeste gestelde vragen.

Jazeker mag u dat, golf is toegankelijker dan u denkt.  U hoeft niet direct lid te zijn van de golfclub. Het gebruik van de oefenfaciliteiten is gratis maar u moet  als niet lid wel iets meer betalen voor de ballen.

Nee, iedereen is welkom, zolang u maar wilt leren en oefenen om beter te worden. Hier kunt u ons aanbod van losse lessen en allerlei programma’s bekijken.

Dat kan alleen als u een baanpermissie bewijs hebt. Dit bewijs houdt in dat u de golfregels- en andere regels over bijvoorbeeld veiligheid – kent. Maar nog belangrijker, dat u de bal vaker goed dan slecht raakt zodat het spelen op de baan ook echt leuk kan zijn.

Ja, in principe wel. U hebt een handicap-54-registratie nodig als bewijs dat je de golfregels kent en de basistechniek onder de knie hebt. Als u over uw handicap-54-registratie beschikt, mag u op elke gekwalificeerde golfbaan in Nederland spelen.

Om handicap 54 op onze club te te halen dient u lid of aspirantlid te zijn. Zo kan de Regel en Handicap Commissie er voor zorgen dat u bekend bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF)

U neemt privéles bij een van de golfprofessionals of u volgt een beginnerscursus.  Op het moment dat  de golfprofessional vindt dat u er klaar voor bent, mag u het regelexamen doen. Hebt u dit gehaald en is techniek dusdanig dat u nog maar weinig ballen topt en de bal toch wel minimaal 120 meter kunt slaan, dan vragen wij baanpermissie voor u aan. Vanaf nu mag u bij ons op de Edese GC Papendal spelen, met iemand anders die maximaal een handicap 28 heeft.  Lukt het u om gemiddeld niet meer dan drie extra slagen (dan par) over een hole te doen, dan bewijst u over het niveau van handicap 54 te beschikken.  Laat de scorekaart ondertekenen door je marker (medespeler die maximaal handicap 28 heeft) en lever die in bij je club. U kunt ook uw eerste scorekaart via de iBirdies app invoeren. Na registratie kunt u  ook op andere golfbanen spelen.

Golf is niet de gemakkelijkste balsport die er is. De basis voor het aanleren van nieuwe vaardigheden bestaat uit goede instructie en de juiste begeleiding. Onlosmakelijk daarmee verbonden zijn de 3 T’s: Talent, Tijd en Training.

Natuurlijk verschilt dit per persoon!  Hoe sneller je de basisvaardigheden beheerst, hoe sneller je de volgende stap kunt maken. In golf geldt meer dan in andere sporten: oefening baart kunst, waardoor je ook sneller je doel zult bereiken. Wij kunnen je daarbij zeker ondersteunen.

Nee, niet echt. Het golfregelexamen bestaat uit 30 multiple-choice vragen (10 etiquette vragen, 19 regelvragen en 1 stablefordvraag) waar u maximaal 60 minuten over mag doen. U bent geslaagd als je 23 vragen goed hebt. Klik hier als u meer wilt weten over de golfregels.

Geen, als u gaat golfen onder begeleiding van een van onze PGA Professionals.  Wij hebben altijd golfclubs te leen. Als u op eigen houtje gaat oefenen, kunt u een golfclub huren van ons. Het is verstandig om pas tot aanschaf van eigen clubs over te gaan als u een aantal lessen hebt gevolgd en weet dat u met golf verder wilt gaan. Wij geven graag advies en houden dit sowieso in de gaten bij iedereen die we op les hebben.

Kleding die comfortabel zit, conform het weer en waarin je goed kunt draaien. En uiteraard sportschoenen, het liefst met profiel. Klik hier om de kledingvoorschriften te lezen.

Nee. U  moet u wel aanmelden bij een nieuwe (virtuele) club met uw oude NGF-nummer. Hebt u dat niet meer, dan kun u het opvragen bij de NGF. Vervolgens levert u een qualifying kaart in om uw handicap opnieuw te bepalen. Alleen handicap 54 blijft vijf jaar gelden; hebt u handicap 54 en ben u méér dan vijf jaar niet geregistreerd geweest, dan moet u een qualifying kaart inleveren die bewijst dat u handicap 54 hebt. Het regelexamen blijft altijd gelden en verloopt nooit!

Meest gestelde vragen